S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení.

Dekupáž na textil

12.05.2017

Dekupáž na textil

Dekupáž na látku som chcela vyskúšať už pár mesiacov. Je to efektná a hlavne jednoduchá náhrada maľovania na textil. Nehrozia pri nej žiadne fŕkance od farby, nevydarený ťah či motív, ktorý by celkom nevyšiel podľa predstáv.

V postupe som použila ryžový papier ktorý je oproti servítke pevnejší (nie však hrubší) a pri lepení sa nemusíme báť, že sa potrhá. Dekupáž je možné aplikovať na akýkoľvek svetlý, pevnejší povrch. Teda biele džínsy či hrubšie bavlnené nohavice, budú na túto techniku ideálne. Taktiež je možné ozdobiť napríklad aj obliečky na vankúše, rôzne textilné vrecká, nákupné plátené tašky či trebárs aj také tenisky.

Nalepený obrázok môžeme prať aj v práčke, obrátený na rubnej strane, jemnom režime a pri max. teplote 30°C.

 

Na výrobu si pripravíme : 

 

Ako prvé si vyberieme motív, ktorý budeme na nohavice aplikovať.

Vybratý obrázok si dôkladne obstrihneme, alebo len obtrháme po obvode. Týmto spôsobom nám okraje ryžového papiera splynú s látkou na nohaviciach a prechod medzi nimi nebude takmer vôbec viditeľný.

Na dekupáž som použila tento lak a lepidlo v jednom.

Štetcom si najprv natrieme plochu vo veľkosti vystrihnutého obrázka.

 

Následne obrázok priložíme na nohavice a vrchnú plochu ryžového papiera pretrieme opäť vrstvou lepidla.

 

Počkáme pokiaľ nám všetko dobre zaschne a nalepený motív na nohaviciach prežehlíme cez papier na pečenie, či priamo z rubnej strany.

 

A máme to. 

 

 

 

Čo vravíte na takúto dekupáž?  

Pekné májové dni! 

 

Soňa

 

YjVkYzU