S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení.

Jemné, ľudové brošne

13.06.2017

Jemné, ľudové brošne

Brošne nenosím. Zabúdam na ne. Rovnako ako na kľúče, peňaženku, mobil, doklady, dáždnik, náušnice, povinnosti, žehličku, sporák … ok, sporák a žehličku vypínam stále, no vždy to pred odchodom kontrolujem. Dvakrát. Tuším je čas zmeniť to a menej zabúdať.  Ha! Akokeby to šlo tak ľahko. No tieto brošne chcem nosiť! Sú s nádychom folklóru, jednoduché na výrobu a svojou neutrálnosťou sa budú hodiť ako na letné šaty, tak aj elegantné sako. Ideme na to?

 

 

Na výrobu si pripravíme : 

Postup je naozaj jednodnoduchý. Ako prvé si vyberieme drevený výrez. Tu či tu nájdete aj iné motívy ako tento ktorý je použitý v postupe.

Fixu na maľovanie som použila v bielej farbe, výsledný efekt preto nie je veľmi kontrastný a práve naopak, pôsobí jemne. Ak by ste mali chuť na čosi výraznejšie, tuto nájdete rôzne ďalšie odtiene.

A pomaly vyfarbujeme.

Zamaľovať môžeme priamo kvetinové motívy alebo len pozadie. Fixa má zrezaný hrot, preto sa s ňou dajú ľahko vyfarbovať aj drobné plôšky.

Po vyfarbení si z voskovanej alebo inej šnúrky či stužky urobíme mašľu

a pomocou taviacej pištole prilepíme na vrchnú časť výrezu.

Brošňový mostík upevníme na zadnú stranu brošne, rovnako pomocou lepidla z taviacej pištole. 

A brošničky sú hotové.  

Páčia sa vám?

 

Majte dobré dni, čoskoro tvoríme znova.  

 

NDM4M