S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení.

Drevené podnosy

28.06.2017

Drevené podnosy

Raňajky v posteli. Ste za či proti? Na jednej strane znie toto filmové klišé ako echt romantický počin pri ktorom si aj srdce vzdychne. Na druhej strane sú tu omrvinky, všetky tie veci ktoré treba priniesť a potom zase odniesť, nerovný terén a ups. Vyšpľuchnutá káva. Napriek všetkým priekom mám raňajky v posteli rada. Aj keď ich je menej než plnky v šamrole. :) Dnes teda budeme tvoriť podnosy, ktoré využijeme ako v posteli, tak aj mimo nej.  ;) Či už dekoračne alebo na uloženie kadejakých potrebností.

drevené podnosy.jpg

Na výrobu nám postačí len pár vecí a môžeme ísť na to.

 

e23.jpg

Pripravíme si : 

e1.jpg

Vyberieme si farbu.

V postupe som použila kriedovú farbu s ktorou som pracovala prvýkrát a odvtedy ju používam všade kde sa dá.  :D Po zaschnutí je krásne jemná a mäkká, jej odtieňov je trilión, schne extra rýchlo a natrieť sa dá takmer na všetko.

e9.jpg

Ak máme vybratý odtieň, farbu natrieme na celú plochu dreveného podnosu. Chvíľku počkáme pokiaľ farba zaschne na všetkých miestach a môžeme ísť bodkovať. :)

e36.jpg

Na bodkovanie použijeme gumu z ceruzky,

e11.jpg

ktorej koniec ponoríme do farby a následne odtláčame.

e37.jpg

e5a.jpg

Podnos vyplníme niekoľkými bodkami, necháme zaschnúť a máme hotovo. :)

e7.jpg

Využiť môžeme napríklad aj papierovú pásku, ktorou si ohraničíme plochu a vzniknutý priestor vymaľujeme. Po vyschnutí pásku odlepíme a dostaneme tak ostré prechody medzi farbami.

Tmavý odtieň môžeme prekrývať aj svetlejším. Farba má dobré krytie, teda jeden – dva nátery budú hravo stačiť. :)

e8.jpg

e33.jpg

e24.jpg

Teraz už len dať pozor na omrvinky. :)

e25.jpg

Majte pekný víkend :)

 

Soňa

MTc0ZWQ3YT