S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení.

Zrkadlo

20.07.2017

Zrkadlo

Zrkadlo si môžeme vyrobiť aj sami doma. A teraz nemám na mysli výrobu rámu či nejaký redizajn starého zrkadla v kúpeľni. Ale skutočnú zrkadlovú plochu. Nie je to žiadna veda a celý postup zvládneme v priebehu pár minút.

Ak s touto zrkadlovou farbou budete pracovať prvýkrát, je lepšie vyskúšať ju najprv na menšej ploche. Napríklad pri výrobe zrkadielka do kabelky. Pri práci zistíte koľko farby plocha potrebuje, z akej vzdialenosti sa najefektívnejšie rozprašuje či ako rýchlo schne a podobne.

Farbu je možné aplikovať na sklenený či priehľadný plastový povrch.

 A môžeme ísť na to. :) 

Na výrobu si pripravíme :

Pred aplikovaním farby, sklo najprv dôkladne umyjeme a prípadne odmastíme. Toto je najdôležitejšia časť celého postupu.

Farbu nazačiatok pretrepeme a aplikujeme. Tuba má rozprašovač s ktorým striekame približne 15cm od plochy ktorú zrkadlíme.

Na zrkadlo s rozmerom cca 9x9cm bude stačiť jedna tuba farby. (9ml)

Sklo ktoré som použila v postupe malo rozmer 30x40cm a bolo naň požitých päť balení. Teda spolu približne 45ml.

Postupne zafarbíme celú plochu a necháme vyschnúť.

Takto nanesená farba je veľmi jemná a pri drobnom poškrabaní vznikajú na zrkadle ryhy. Farbu preto zafixujeme ochranným lakom v spreji. Ten nanesieme rozprašovačom v tenkej vrstve.

Necháme uschnúť, zrkadlo zasadíme do rámu a máme to.

V postupe je použitý starý rám, ktorý som nafarbila na bielo a niektoré časti jemne vybrúsila pomocou brúsneho papiera. Takto rám získal trochu shabby chic nádychu. :)

Čo na to vravíte? :)

Pekné dni!

Soňa

YzViY2YzM