S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení.

Jelenia brošňa.

20.12.2017

Jelenia brošňa.

Tento jelení motív nosím v hlave už dlhšie. Dlho som však nevedela ako a kde ho použiť. Jediný nápad bol brošňa a to sa mi zdalo trocha prvoplánové. Iný však neprichádzal, tak som sa pustila do výroby. Veď predsa, aj keby to nevyšlo, v balení mi ostane ešte dostatok hmoty na iný výmysel. A vyšlo!

FIMO air (s ktorým sme naposledy vyrábali vianočné ozdoby) v kombinácii s bronzovými odleskmi vyzerajú skvele. A navyše, ak ešte nemáte darúnok pre kamošku, možno handmade brošňou trafíte do čierneho. Hm?

Na túto metalickú voskovú pastu, s ktorou dnes budeme pracovať, vám neviem povedať nič iné ako samé chvály. A ak by som mala odporučiť len jednu univerzálnu farbu, celým svojím bytím, kričím že toto je ona! Je vyrobená na báze včelieho vosku a obsahuje pomarančový olej, vďaka ktorému vonia úplne neskutočne a krásne sa nanáša prstami. Až sa vám s touto parádou nebude chcieť prestať pracovať. V ponuke je niekoľko variantov od farebných až po spomínané kovové, či pasty chameleón, ktoré v rôznych odleskoch menia farby.

Na výrobu budeme potrebovať : 

Hmotu si jemne rozpracujeme a rozvaľkáme na plát hrubý cca 5mm.

Z hrubšieho papiera (bude stačiť aj obyčajný výkres) vystrihneme šablónu.

Tú som pripravila aj ako pdf súbor, ktorý si môžete tuto stiahnuť, vytlačiť a vystrihnúť. Je v rozmere približne 7x8cm.

Vystrihnutého jeleňa priložíme na pripravenú hmotu a jemne popritláčame.

Takto sa nám odtlačí.

Teraz pomocou orezávacieho noža vyrežeme takto vyznačené časti.

Odstránime prebytočnú hmotu a jeleňa necháme 24hod tvrdnúť.

Po úplnom vytvrdnutí hmoty pomocou brúsneho papiera hrany jemne obrúsime a môžeme prejsť k farbeniu.

Pastu nanášame prstami a miesta, kde sa prsty nedostanú môžeme nahradiť akoukoľvek hubkou. Ja som použila drobnú hubku na nanášanie make-upu.

Po zaschnutí pasty pretrieme brošňu priesvitným lakom. Jeleňovi to pridá na lesku. 

Na záver, pomocou lepidla z taviacej pištole alebo disperzného lepidla, pripevníme brošňový mostík a jelenia brošňa je hotová.

Páči sa vám?

Tvorivý čas!

Soňa

MWI3OD