S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení.

Vianočné ozdoby

27.11.2017

Vianočné ozdoby

Medovníky, kapor, svetielka, mráz, smiech, opadané ihličie, sviatočné servítky, veľa červenej, teplé ponožky, sob na svetri, makové bobaľky, pouličné osvetlenie, šušťanie papiera, megahustá kapustnica, rodina. Takto o mesiac.

Toto sú naše druhé Vianoce odkedy bývame sami. Minulý rok sme popri všetkom tom humbuku so sťahovaním stromček na vianoce nemali. Tento rok sa snažím muža presvedčiť aby zmajstroval drevený rám v tvare stromu, tak vám dám potom vedieť ako to dopadlo.  Na strom sa ale zídu aj ozdoby a dnes si jedny vyrobíme. 

Pracovať budeme so samotvrdnúcou hmotou fimo air. Oproti klasickému fimu je oveľa mäkšia a tvrdne na vzduchu. A teraz pozor. Po vytvrdnutí stratí na váhe a je ako pierko. Ideálne ak máte deťúrence či mačky.  Ozdoby sa vôbec nerozbijú. A to ich môžete hádzať aj priamo o zem! Balenie má 125g a výjde z neho okolo 20ks ozdôb s rozmerom cca 7×4,5 cm.

 

Na výrobu ozdôb budeme potrebovať : 

 

Hmotu si rozpracujeme a pomocou valčeka rozvaľkáme na plát hrubý 4-5mm.

 

Z papiera vystrihneme šablónu stromčeka, priložíme na fimo, tvar obkreslíme príborovým nožom a následne odstránime prebytočnú hmotu.

Pripravené stromčeky necháme 24hodín voľne tvrdnúť. Po úplnom vytvrdnutí, hrany ešte vyhladíme jemným brúsnym papierom.

 

Akrylovou fixou nakreslíme tvar stromčeka.

 

V nasledujúcich krokoch budeme pracovať s lepidlom určeným na metalické vločky.

Lepidlo natrieme v tenkej vrstve na celú plochu vyznačenú sivou farbou.

Počkáme 10-15min. Lepidlo spriesvitnie no ostane stále lepkavé.

Nasypeme naň metalické vločky, jemne pritlačíme

a štetcom prebytočné odstránime.

Na záver lepidlom z taviacej pištole pripevníme na ozdobu spojovací krúžok a šnúrku na zavesenie. Spojovacie krúžky môžete ale aj kľudne vynechať a taviacou pištoľou pripevniť šnúrku priamo na stromček.

So vzormi sa môžeme vyhrať a urobiť každú ozdobu inú. Lepidlo na metalické plátky je tiež možné aplikovať len v bodkách čiarkach či iných tvaroch.

A máme to.

Čo na ne vravíte? Pustíte sa tento rok do vlastných ozdôb? 

 

Milé chvíle!

A inak, nabudúce pre vás chystám prekvapko. 

MmI1ZWNlZD